COVID-19

Information gällande ForwardCupen med anledning av Coronaviruset

FORWARDCUPEN 2022 

Förberedelserna för ForwardCupen 2022 är i full gång.
Vi håller oss ständigt uppdaterade kring det rådande läget kopplat till COVID-19.

Utförandet av cupen kommer göras med tagen hänsyn för i stunden rådande smittoläge och rekommendation från myndigheter.

Våra gäster och funktionärers hälsa och välmående är av högsta prioritet.

Välkommen till Örebro och ForwardCupen 2022.

Uppdatering 2022-10-03 15:10

 

FORWARDCUPEN 2021 INSTÄLLD

På grund av rådande omständigheter och osäkerheten kring COVID-19 har vi tvingats fatta det tråkiga men oundvikliga beslutet att ställa in ForwardCupen för andra året i rad.
BK Forward som arrangerar Forwardcupen sätter våra gästande lag, våra trogna funktionärer och vår fantastiska sjukvård runt om i Sverige i första rummet. Vi har sedan vi förra året tvingades att ställa in cupen jobbat för att i år kunna anordna en säker fotbollscup för ungdomar runt om i Sverige. Vi har haft nära kontakt med sjukhus och myndigheter för att uppdatera oss kring smittoläge och de restriktioner som råder.

Vi har även talat med många av våra anmälda lag som alla varit hoppfulla om att få gästa oss i augusti, vi har förmedlat vår innersta vilja att om omständigheterna tillåter kommer cupen att genomföras. Vi är medvetna om att det talas om successiva lättnader fr.o.m 1 juni, dock är detta något som primärt berör lokala initiativ och matcher/mindre cuper. Inte resor inom Sverige där spelare från flera regioner möts och övernattar. Hur lättnaderna ser ut i augusti är ännu för tidigt att uttala sig om, det får tiden utvisa. Vi tar detta beslut utifrån den information vi har idag och hur läget ser ut på sjukhusen runt om i landet i skrivande stund.

Vi har noga övervägt flera olika scenarion att genomföra cupen trots rådande pandemi och restriktioner men inser att det inte är görbart då vi inte kan garantera säkerhet eller helt förhindra en eventuell smittspridning hos våra deltagare som ett resultat av vårt arrangemang. Då detta skulle negativt drabba en redan påfrestad sjukvård runt om i Sverige. Det har inte varit ett lätt beslut men trots detta är vi eniga om att det är det rätta.
ForwardCupen skulle i augusti i år ha ägt rum för 47:e gången. Det är nu andra gången sedan starten 1974 som vi tvingats ställa in. Det känns oerhört jobbigt men vi har stor respekt för den pågående pandemin och dess påverkan på vårt samhälle. Igen, även om känslan är tung så konstaterar vi att detta beslut i slutändan trots allt är det rätta.

Vi laddar nu om inför nästa års upplaga och kommer inom kort gå ut med nytt datum för 2022.

Alla anmälda lag har nu möjligheten att välja om ni vill flytta över er inbetalda anmälningsavgift till nästa års cup och därmed redan nu säkra er plats i 2022-års turnering, eller om ni önskar att få er inbetalda avgift återbetald. Under de närmaste dagarna översänder vi instruktioner och information till alla lag som redan har betalat.
Välkomna till ForwardCupen och Örebro i augusti 2022. Vår hemsida kommer att uppdateras senast under september med datum inför nästa års cup.

Fortsätt att ta hand om varandra och tack för ert stöd och för er förståelse!

 

Varma fotbollshälsningar

Patrik Lagerträd
Cupansvarig för Forward Cupen

Gunnar Nilsson
Bitr. Ordförande BK Forward

Uppdatering 2021-05-20 11:34

Om ni har några frågor är ni välkomna att höra av er.

Med vänlig hälsning,
Patrik Lagerträd, ForwardCupen

Kontakta oss